Investeren? Doe het fiscaal voordelig!

Sta stil bij de mogelijkheden voor investeringsaftrek

Laag-3-730x300

Als je als ondernemer wilt investeren, is het goed om stil te staan bij de mogelijkheden die de fiscus biedt voor investeringsaftrek.

We noemen een drie soorten van investeringsaftrek; uiteraard zijn er meerdere.

  • Kleinschaligheids- investeringsaftrek. Deze is van toepassing als je meer dan 2.300 euro en minder dan 309.931 euro investeert in bedrijfsmiddelen. Je komt in aanmerking voor een extra aftrekpost op de winst, uiteraard afhankelijk van de investering in dat jaar. Denk er ook aan dat bij een desinvestering, de fiscus de genoten aftrek gedeeltelijk kan terugdraaien.
  • Bijzondere vormen van investeringsaftrek. Hier vallen milieuvriendelijke- en energiebesparende bedrijfsmiddelen onder. Interessant zijn ook de tijdelijke stimuleringsmaatregelen van de overheid.
  • Research & Development Aftrek.Dit is een aftrekpost (2012: 40%) op de winst van ondernemers die kosten en uitgaven hebben die direct toerekenbaar zijn aan speur- en ontwikkelingswerk.

Uiteraard zijn er veel meer regelingen. Voor je een investering overweegt is het goed om de adviseurs van Bol te raadplegen. Zij kijken ook naar andere factoren die van invloed zijn: denk aan de omvang van je winst maar ook de termijn waarin je de investering gaat afschrijven.

25 januari 2017