Werkgeversverklaring in verband met avondklok

Laatste update: 21 april 2021

Op 21 januari 2021 heeft het kabinet medegedeeld dat in heel Nederland vanaf zaterdag 23 januari 2021 een avondklok geldt. Dat betekent dat iedereen tussen 22:00 uur ’s avonds en 04:30 uur s ’ochtends binnen blijft. Op 13 april 2021 is tijdens de persconferentie verteld dat de avondklok wederom wordt verlengd, namelijk tot en met woensdag 28 april om 04:30 uur ‘s ochtends. Tijdens de persconferentie van 20 april is bekend gemaakt dat de avondklok na 28 april wordt afgeschaft.

Alleen met een werkgeversverklaring, waarmee aangetoond kan worden dat een werknemer op straat is vanwege een reisbeweging tussen werk en huis of juist werkzaamheden verricht, mag de werknemer zich op straat vertonen. Door de Rijksoverheid zijn modelverklaringen opgesteld, die onderstaand kunnen worden gedownload. Deze modelverklaringen worden nog beschikbaar gesteld in meerdere talen, bijvoorbeeld Engels, Duits, Frans en Pools.

Wat dien je als werkgever te doen?

Indien je beschikt over werknemers, die tot en met woensdag 21 april 2021 tijdens de avondklok (tussen 22:00 uur tot 04:30 uur) dienen te reizen voor het verrichten van werkzaamheden of werkzaamheden op straat dienen te verrichten, moet je zorgen dat deze werknemers beschikken over twee verklaringen:

  1. Ten eerste een ‘Werkgeversverklaring avondklok’: de werkgever vult deze verklaring per werknemer in en kan voor de gehele periode van de avondklok gelden. De werkgever vult de dagen en tijdstippen in dat de werknemer voor werk buiten moet zijn tijdens de avondklok. Dat kan een terugkerend patroon zijn (elke week op maandag en dinsdag) of een aaneengesloten periode of mogelijk maar één of enkele dagen. Wees zo specifiek mogelijk. Alleen het dragen van bijvoorbeeld werkkleding is niet voldoende.
  2. De tweede verklaring ‘Eigen verklaring avondklok’ dient de werknemer zelf in te vullen. Deze moet de werknemer iedere (werk-)dag zelf updaten en bij zich hebben.

Vrijwilligers kunnen geen werkgeversklaring avondklok krijgen. Voor internationale chauffeurs is een vrachtbrief voldoende. De werkgeversverklaringen en de eigen verklaringen hoeven niet te worden vervangen als deze doorlopen tot na 31 maart 2021. De versies met 21.00 uur kunnen gebruikt blijven worden. Inmiddels zijn de verklaringen beschikbaar gesteld waarin de gewijzigde tijd is opgenomen.

ZZP en uitzendkrachten

Een zzp’er heeft eveneens een ‘Eigen verklaring avondklok’ op zak. Daarnaast beschikt hij of zij over een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ die door de zzp’er is ingevuld. Daarin wordt de (bedrijfs)naam en contactgegevens van de opdrachtgever opgenomen. Als er geen sprake is van een opdrachtgever, dan worden de gegevens van het eigen bedrijf ingevuld. Bij uitzendkrachten zal de inlener moeten invullen en tekenen.


Let op! Ondertekening van de werkgeversverklaring is alleen nodig als het formulier wordt uitgeprint. Als het formulier digitaal wordt ingevuld, hoeft deze niet te worden ondertekend. Op het formulier dient de werkgever te verklaren dat het formulier naar waarheid is ingevuld.


Download hier de verklaringen

De verklaringen kun je hieronder downloaden:

- Werkgeversverklaring
- Eigen verklaring

Hulp nodig? Onze specialisten ondersteunen je graag!

Heb je naar aanleiding van de instelling van de avondklok meer informatie nodig of wil je meer weten over wat de gevolgen zijn in jouw situatie? Neem dan contact op met één van onze arbeidsrechtjuristen: Joyce de Graaff of Bas Jeckmans.  Zij helpen je graag verder!

Joyce de Graaff LR - C

Joyce de Graaff
j.graaff@boladviseurs.nl
088 - 1211 443

Bas Jeckmans LR - C

Bas Jeckmans
b.jeckmans@boladviseurs.nl
088 - 1211 346


Bekijk het Coronadossier »

Mar 31, 2021 8:00:00 AM