Ambitie en ouderschap combineren? Het kan!

Ik heb bij Bol Adviseurs de juiste werk-privébalans gevonden

Blog Bianca Beckers-Hofmans

Om te presteren als registeraccountant krijg ik bij Bol Adviseurs alle keuzevrijheid om dat te doen wat mij daarbij helpt. Sterker nog, daar wordt enorm veel waarde aan gehecht. Hier beseffen ze dat het om de juiste balans gaat tussen privé en zakelijk, in elke functie. Zelfs de partners van Bol trainen om 17.30 uur het voetbalteam van hun zoontje. Of ze gaan onder werktijd mee met een ziekenhuisbezoek van een naaste. Het draait hier dus niet om werk alleen!

In het verleden heb ik zowel bij een Big4-kantoor als bij een klein regionaal kantoor gewerkt. Daardoor heb ik qua werkgevers al aardig wat vergelijkingsmateriaal verzameld. Uiteindelijk heb ik ervaren dat ik tot de beste professionele resultaten kom als ik mezelf kan zijn, en dus ook moeder. Ik ben ambitieus, werk graag fulltime, maar een keer mee kunnen helpen op de school van mijn kinderen, telt voor mij evengoed.

Snel carrière maken in de Big4

Na de universiteit koos ik bewust voor één van de Big4 kantoren en werd aangenomen. Ik wilde mezelf in hoog tempo professionaliseren om op mijn dertigste registeraccountant te kunnen zijn. Hard werken en resultaten boeken; het paste bij de fase in mijn leven waarin ik vooral snel carrière wilde maken.

 De klim naar boven ging niet altijd even makkelijk. Vroeg of laat krijgt iedereen in het leven bepaalde tegenslagen te verwerken. Dat gebeurde mij helaas ook. Mijn vader werd ziek en overleed kort daarna. Vanzelfsprekend kon ik in die periode mijn aandacht niet volledig op het werk richtten. Ik twijfelde of carrière maken nog wel voor mij op de eerste plaats stond. Ik dacht er al een tijdje aan om over te stappen, maar na de geboorte van mijn oudste zoontje wist ik het zeker: werken in de Big4 pastte niet meer bij mijn persoonlijke situatie.

Zoeken naar uitdaging bij kantoor om-de-hoek

Ik besloot over te stappen naar een kleiner regionaal kantoor om-de-hoek. Achteraf gezien bleek dit een goede tussenstap op weg naar Bol Adviseurs. Ik kwam erachter waar het voor mij om ging in het leven: ambitie is goed, maar een privé-leven is ook belangrijk. Na vijf jaar wilde ik een andere werkdruk en minder reistijd. Ik wilde ook het moederschap meer ruimte geven. Ruimte in de zin van keuzevrijheid; om bijvoorbeeld thuis te kunnen werken als de situatie erom vroeg. En die ruimte kreeg ik daar.

 In de daaropvolgende jaren heb ik bij dat kantoor de Assurancepraktijk verder mee geprofessionaliseerd. Ik vond het heerlijk om de kwaliteit van de Big4 erin te brengen en alle dossiers op orde te krijgen. Daarnaast had ik ook de ruimte om de opleiding tot registeraccountant af te ronden. Toch begon ik een bepaalde dynamiek en uitdaging te missen. De kinderen waren 2 en 5 jaar en ik wilde weer bouwen aan mijn professionele toekomst, maar wel op een manier waarbij ik ook ruimte kreeg voor mijn privéleven. Ik ging dus op zoek naar het beste van twee werelden: een regiokantoor met Big4 kwaliteiten.

Bij Bol blijkt dat het kan!

Bol Adviseurs bleek dat regiokantoor te zijn: precies wat ik zocht! Ik werk hier nu drie jaar en ik zit hier helemaal op mijn plek. Ik heb evenveel uitdaging en verantwoordelijkheid als destijds, maar krijg ook de kans om mee te denken over strategische onderwerpen. Zo zit ik bijvoorbeeld in het stuurteam Assurance. Daarnaast is er aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling en ervaar ik in mijn werk vrijheid en ruimte. Dat heeft met de unieke bedrijfscultuur te maken: Bol zet de mens écht centraal.

 Hier word je gezien en erkend als persoon en je persoonlijke waarden en keuzes worden niet alleen gerespecteerd maar ook gewaardeerd. Je privéleven mag er zijn en het kan dus wél: internationale klanten helpen én helpen op school. Het was voor mezelf, als ambitieuze moeder,  wel even zoeken om de juiste werk-privébalans te vinden. Dit is overigens niet per definitie gekoppeld aan kinderen. Gaandeweg zie ik dat iedereen in zijn omgeving met life events te maken krijgt. Verwacht en onverwacht. Alleen als je ook binnen een fulltime baan kunt schakelen op het leven zelf, kun je als professional het beste uit jezelf blíjven halen.

Wil jij ook presteren op het hoogste niveau maar tegelijkertijd ook tijd hebben voor belangrijke zaken? Dan is een carrière bij Bol Adviseurs wat voor jou! Bekijk onderstaande buttons onze vacatures voor controleleider - assurance en internationale controleleider - assurance.

Vacature controleleider - assurance »      Vacature (internationale) controleleider - assurance »

 

2-mrt-2020 14:38:58